Składniki:
				
			- 1 polędwiczka wieprzowa ok. 400 g
 - sól RUSTICA
 - świeżo zmielony czarny pieprz RUSTICA
 - około 150 g suszonej szynki parmeńskiej SAINT AZAY
 
- 100 g suszonych śliwek TABLIER BLANC
 - 1 łyżeczka przyprawy do piernika
 - 1 łyżeczka masła
 - 1 łyżka powideł śliwkowych DOUCEUR DU VERGER
 - 1 łyżeczka suszonego estragonu
 - drobno starta skórka z 1/2 mandarynki
 - około 70 g sera camembert LES CROISES
 
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
 - 4 łyżki powideł śliwkowych DOUCEUR DU VERGER
 - 2,5 łyżeczki przyprawy do piernika
 - skórka starta z 1/2 mandarynki
 - szczypta świeżo zmielonego pieprzu
 
- 200 g świeżej roszponki
 - 2 mandarynki
 - 100 g winogron
 - oliwa z oliwek delikatna RUSTICA
 - sok z cytryny RUSTICA
 - sól, pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Polędwiczkę obkroić z białej otoczki i włókien, pokroić w poprzek plastry około 1,5 cm. Roztłuc tłuczkiem na cienkie filety. Oprószyć odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem.
 - Wymieszać wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem camemberta.
 - Przygotować sałatkę mieszając w salaterce roszponkę, mandarynkę i pokrojone winogrona. Skropić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
 - Na każdym filecie położyć po 2 śliwki z nadzienia oraz kawałek sera camembert, zwinąć w roladkę, a następnie owinąć w plasterek szynki.
 - Przygotować sos: wszystkie składniki umieścić w szerokim garnku i zagotować. Gotować do czasu aż sos zgęstnieje.
 - Roladki wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200 st. C.