Składniki:
				Mieszanka przypraw:
			- 1 łyżeczka mielonej kolendry
 - 1 łyżeczka kuminu
 - 1/2 łyżeczki kurkumy
 - 1/2 łyżeczki cynamonu RUSTICA
 - 1/4 łyżeczki mielonych goździków
 - 1/4 łyżeczki mielonej papryki słodkiej
 - 1/2 łyżeczki pieprzu RUSTICA
 
- 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 cebula
 - 4 ząbki czosnku
 - kawałek imbiru wielkości kciuka
 - 1 szklanka bulionu drobiowego
 - 1 puszka pomidorów NOTRE JARDIN
 - 700 g filetów z kurczaka
 - 1/3 szklanki ekstraktu z miąższu kokosa TABLES DU MONDE
 - sól RUSTICA
 - pieprz RUSTICA
 - chilli
 - świeża kolendra
 
- ryż basmati COMPTOIR DU GRAIN
 - chlebki naan
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Wszystkie przyprawy wymieszać. Oliwę z oliwek rozgrzać na dużej patelni. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć na średnim ogniu około 5 minut. Następnie dodać drobno posiekany czosnek i imbir. Smażyć około 30 sekund i dodać mieszankę przypraw. Smażyć kolejne 30 sekund.
 - Dodać bulion z kurczaka i pomidory w puszce. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 5 minut. Po tym czasie, zdjąć sos z ognia i rozdrobnić za pomocą ręcznego blendera.
 - Sos ponownie zagotować Przyprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. Następnie dodać kurczaka pokrojonego w kostkę.
 - Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 10 minut, aż kurczak się ugotuje.
 - Zdjąć z ognia, dodać mleko kokosowe. Gdyby sos był za gęsty dodać więcej bulionu. Podawać z listkami świeżej kolendry i ryżem basmati.