Składniki:
				
			- 1 1/2 szklanka mąki
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 1 szklanka cukru
 - 1 szklanka jogurtu greckiego DELISSE
 - 3 jajka POLSKA KURKA
 - skórka z 1 cytryny
 - 1/2 szklanki oleju rzepakowego RUSTICA
 
- Cukier puder
 - masło LES CROISES
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wysmarować masłem.
 - W jednej misce wymieszać razem mąkę, proszek do pieczenia i sól.
 - W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt, cukier, skórkę cytrynową i olej. Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać do połączenia.
 - Ciasto przełożyć do formy i piec 50-60 minut, lub do suchego patyczka.
 - Kiedy ciasto będzie upieczone pozostawić je w formie przez 10 minut, następnie wyjąć na kratkę i zostawić do całkowitego wystudzenia.
 - Posypać cukrem pudrem. Podawać ze świeżymi owocami.