Składniki:
				
			- 225 g chorizo SAINT-AZAY
 - 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 cebula
 - 2 litry bulionu drobiowego RUSTICA
 - 4 ząbki czosnku
 - 600 g ziemniaków
 - 200 g jarmużu
 - sól RUSTICA
 - pieprz ziołowy RUSTICA
 
					Sposób przygotowania:
				
				- W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę.
 - Na rozgrzaną oliwę wrzucić plasterki cebuli i chorizzo. Smażyć na średnim ogniu około 10 minut aż z chorizo uwolni się tłuszcz, a cebula stanie się miękka.
 - Dodać plasterki czosnku i smażyć minutę. Następnie dodać plasterki ziemniaków i smażyć kolejną minutę. Zalać wszystko bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż ziemniaki staną się miękkie.
 - Jarmuż pozbawić łodyg i dodać do zupy. Gotować około 3 minut.
 - Przyprawić solą i pieprzem ziołowym.