Składniki:
				Ciasto szpinakowe:
			- 200 g świeżego szpinaku
 - 3 jajka POLSKA KURKA
 - 1 szklanka cukru
 - 2 szklanki mąki pszennej BIO VILLAGE
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
 - 2/3 szklanki oleju roślinnego
 
- 250 g serka mascarpone LES CROISES
 - 200 g śmietany kremówki 36%
 - skórka starta z jednej cytryny
 - 4 łyżki cukru pudru
 
- 3 kiwi do przełożenia ciasta
 - Dowolne owoce do dekoracji: kiwi, borówki, truskawki
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Odłożyć.
 - Szpinak przełożyć do garnka. Podgrzewać, mieszając co jakiś czas, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Około 2 minut. Następnie szpinak zmiksować na gładki mus.
 - Blachę o wymiarach 20×30 wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
 - Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Następnie cały czas ubijając dodawać olej, łyżka po łyżce. Dodać szpinak i zmiksować tylko do połączenia.
 - Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować do połączenia się składników.
 - Masę przelać do przygotowanej wcześniej blachy i piec około 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.
 - Z ciasta odkroić wierzch (około 1/3 ciasta). Zieloną część ciasta pokruszyć i odstawić.
 - Przygotować krem: Mascarpone ubić przez około 30 sekund. Dodać śmietankę, cukier i skórkę z cytryny. Ubijać dalej do uzyskania puszystego kremu.
 - Dolną część ciasta przełożyć kremem. Na kremie ułożyć plasterki kiwi i przykryć okruchami ciasta.
 - Udekorować ulubionymi owocami.