- 12
 - 3h
 
				Składniki:
				
			Składniki na ciasto:
- 250 g mąki
 - 100 g masła pokrojonego w kostkę
 - 100 g cukru pudru
 - szczypta soli
 - 2 jajka POLSKA KURKA
 
Składniki na masę serową:
- 400 g sera twarogowego 3 krotnie mielonego
 - 250 g sera Ricotta LES CROISÉS
 - 120 g sera Mascarpone LES CROISÉS
 - 100 g śmietanki 30%
 - 2 jajka POLSKA KURKA
 - 160 g cukru
 
Do dekoracji:
- świeże maliny
 - świeże truskawki
 - chipsy kokosowe lub płatki migdałowe
 - jajka czekoladowe
 - listki mięty
 
					Sposób przygotowania:
				
				
Ciasto:
- Na blacie usypać kopczyk z mąki, pośrodku zrobić wgłębienie. Włożyć tam masło, cukier puder i sól.
 - Wymieszać składniki za pomocą rąk, dodać jajka. Wszystko dokładnie wymieszać.
 - Kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą, zagnieść ciasto.
 - Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny.
 - Po tym czasie, ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 23 cm, po czym wstawić do lodówki na co najmniej 20 minut.
 - Nakłuć widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać fasolę w celu obciążenia ciasta.
 - Piec bez nadzienia w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 20 min.
 - Usunąć papier do pieczenia wraz z fasolą i dopiekać jeszcze 15 min, aż się zarumieni.
 
Nadzienie:
- Do miksera przełożyć wszystkie składniki na masę serową i krótko zmiksować, żeby nie napowietrzać masy.
 - Przygotowaną masę przełożyć na upieczony i wystudzony kruchy spód. Wyrównać. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
 - Po upieczeniu zostawić tartę do ostudzenia w temperaturze pokojowej a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin.
 - Udekorować owocami, chipsami kokosowymi lub płatkami migdałowymi oraz świeżymi listkami mięty.